2011. január 18., kedd

A magyarok országa a Kárpát-medence

Mai ismereteink szerint a magyarok ősei Közép-Ázsia térségéből, az Urál-hegység délkeleti vidékéről származnak, nem pedig Szibéria hideg, tundrás tájairól, ahol a rénszarvas-tenyésztő vogulok és az osztyákok leszármazottai ma is laknak.


Ezek a népek ugyan átvették a magyarok nyelvének bizonyos elemeit, de sem embertanilag, sem
genetikailag, sem hitvilágukat illetően semmi közünk sincs hozzájuk.
Az újabb kutatások alapján lehetséges, hogy a Kárpát-medencében is évtízezredek óta laktak magyar nyelvű népcsoportok, s talán ez volt az oka annak, hogy őseink végül ezt a térséget választották végső és végleges hazájuknak, ahol mindmáig élünk.

Boldogkővár


Krasznahorka

Lőcse

A Kárpát-medence 1920 óta már nemcsak a magyaroké, de attól, hogy a világot uraló nagyhatalmak feldarabolták ezeréves hazánkat, nem változott meg az az alaphelyzet, hogy ez a föld ősi jogon a magyaroké, amelyről lélekben soha nem mondhatunk le! Úgy kell megtanulnunk, úgy kell a szívünkben megőriznünk, hogy a mai Szlovákiának nevezett ország minden négyzetmétere ezer éven át magyar föld volt. Kassa, Bártfa, Eperjes, Lőcse, Szepesvár, Szepescsütörtök, Krasznahorka, Besztercebánya, Rimaszombat, Léva, Ipolyság, Érsekújvár, Dunaszerdahely, Pozsony mind-mind a magyar történelem színhelyei voltak, éppen úgy, minként a Romániának ajándékozott Szatmárnémeti, Kolozsvár, Nagyvárad, Marosvásárhely, Gyergyó, Gyimes, Csík, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Déva, Arad, Temesvár.

Kolozsvár főtere a Mátyás király szoborral


Déva vára
Hasonlóképpen  a Szerbiához csatolt Délvidéken Újvidék, Szabadka, Zenta, Magyarkanizsa, Ada, Horgos vagy a korábbi Szovjetúnióból kiszakadt Ukrajnához kényszerített kárpátaljai Beregszász, Ungvár, Munkács, Verecke és az Ausztria által elzsákmányolt nyugati Várvidéken Borostyánkő, Fraknó, Lánzsér, Léka, Rohonc, Kismarton, Felsőpulya.Újvidék 1903-ból


az Esterházy-kastély Kismartonban
De ősi magyar település volt a horvátországi és szlovéniai Muraszombat, Valkóvár és Lendva is.

(forrás: 5. osztályos alternatív történelem tankönyv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése